Startsida / Varumärken / Brand-Fyr

Brand-Fyr

Brand-Fyr

Regissören Johan Renck och hans bror Martin Renck tillsammans med Fredrik Vinnå ville göra accessoarer som känns nytt och fräscht men samtidigt tidlösa. Det blev Brand-Fyr - ett slags metal-Hermès som de själva beskriver varumärket.

 Var kommer då namnet ifrån...? Det är en lite gripande story om en sida av släkten Renck som hållit på med textilproduktion i Tyskland sedan senmedeltiden. I början av 1800-talet importerade man en ångmaskin från Manchester för att effektivisera textilproduktionen i Tuchfabrik Renck. Något snedtände, fabriken brann ner och 120 personer blev arbetslösa. I mitten av 1800-talet drog brödernas farfars far och hans kusin till Eslöv för att pröva lyckan där i stället. Fabriken man hade byggt där, Rencks Yllefabrik, brann också den ner. Namnet Brand-Fyr, ”eld” på tyska och skånska , anspelar på passionen och energin, och vad som kan uppstå ur det mörka och destruktiva.

 Produktionen – konstruktion, tillskärning och sömnad – har gjorts för hand i den lilla fabriken Nyström Stockholm i Vasastan. Brand-Fyr har använt noga utvalt vegetabiliskt garvat italienskt och svenskt skinn av högsta klass parat med detaljer i helgjuten antikbehandlad mässing.


0 artiklar Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:

Ditt urval matchade inte några artiklar!


Stäng