Parkering i Farsta Centrum - Amazing Seven

NYTT PARKERINGSSYSTEM I FARSTA CENTRUM

Nu underlättar vi för våra bilburna besökare. Farsta Centrum har nu infört ett nytt parkeringssystem, Autopay, i samarbete med Parkman Sverige. Det är ett mycket enkelt parkeringssystem där kameror läser av bilens registreringsnummer vid in- och utfart. Din parkering startar automatiskt när du åker in på någon av våra parkeringsplatser och avslutas när du åker ut igen, om du inte valt att avsluta i någon av våra betalautomater. Du behöver inte tänka på p-skiva, biljett, bom eller liknande och framförallt behöver du inte oroa dig för kontrollavgifter. Precis så enkelt som det ska vara att besöka Farsta Centrum med bil.

Kontrollavgift (p-böter) kan fortfarande skrivas ut om parkering avsedd för rörelsehindrade nyttjas utan tillstånd, om parkering sker i lastzon eller annan plats icke avsedd för parkering.

Syftet med det nya parkeringssystemet är att skapa maximal tillgänglighet och fri parkering för våra besökare. Detta kommer märkas framför allt på helgen då trycket på parkeringsplatser är extra stort. Det ska vara enkelt att besöka Farsta Centrum.

Farsta Centrum erbjuder alltid 3 timmars fri parkering per dygn. Har du parkerat mindre än 3 timmar lämnar du din parkeringsplats utan att betala. Efter de tre fria timmarna tillkommer en avgift på 20 kr per påbörjad halvtimme (max 200 kr/dag).

Du kan betala på något av följande sätt:
Betalautomat – betala med kort i automaterna som du hittar vid entréerna. Efter betalning har du 15 min på dig att lämna parkeringen.
Automatisk betalning – registrera ditt betalkort på mitt.parkman.nu så dras parkeringsavgiften varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
Betala i efterhand – betala inom 48 timmar på mitt.parkman.nu
Faktura – om du inte väljer något av ovanstående betalalte rnativ skickas en faktura till fordonsägaren. Tänk då på att det tillkommer en fakturaavgift på 30kr.

Vill du veta mer om det nya parkeringssystemet eller har funderingar kan du klicka dig vidare till Farsta Centrum egna sida. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

Stäng